Davidoff Yamasa - jedan 20 godišnji san - Urban Cigar Club
15798
post-template-default,single,single-post,postid-15798,single-format-standard,bridge-core-2.2.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Davidoff Yamasa – jedan 20 godišnji san

Davidoff Yamasa – jedan 20 godišnji san

Trebalo je proći 20 godina da Davidoff bude spreman otkriti svoju Yamasa cigaru. U novu liniju uloženo je mnogo strpljenja, ustrajnosti, ambicije i profinjenog osjećaja.

Kao što znamo, Zino Davidoff bio je pionir, istraživač i inovator, a za njim danas ni po čemu ne zaostaje Henke Kelner. Henke Kelner svjetski je proslavljeni vizionar tvrtke Davidoff. On neumorno traži nove arome, nova iskustva i užitke za aficionadose, a upravo to je njega i njegov tim odvelo u Dominikansku Republiku, točnije u regiju Yamasa. Na mjestu gdje je prije bio težak i divlji močvarni kraj, gdje su brojni uzgajivači pokušali bez uspjeha, oni su počeli uzgojili i danas ondje njeguju duhan. Duhan koji tamo danas raste ima jedinstvenu kompleksnost i intenzitet. Ono što su drugi smatrali nemogućim, za Kelnera to je bio san kojeg je neumorno slijedio. Sada je stiglo vrijeme da uživa u plodovima uspjeha. Nedavno je lansirana linija Davidoff Yamasa. Dostupna je u svim Davidoff dućanima svijeta, a kod nas je dostupna u Havana Shopu.

Yamasina priča utisnuta je u muškarcima koji nisu kapitulirali pred naizgled nemogućim, nego su ustrajali i ostvarili svoj san. Do savršenstva cigare ipak je trebalo 20 godina. Za to su vrijeme Kelner i njegov tim obrađivali nepokorivo tlo, sve dok nisu postigli trajne promjene. Da bi tlo u Yamasi moglo pokazati koji potencijal nosi u sebi, morali su malo potpomći prirodi. Da bi podigli količinu kiseline u tlu koja je za biljku duhana potrebna (od 5,5 na 6,5 pH), tlu su dodali kalcijikarbonat, vapneno gnojivo i dolomitsko vapno. Svaka dva mjeseca svaka ručno sađena sadnica dobila je odgovarajuće gnjojivo, a nakon toga jednom mjesečno prije presađivanja. I pri tom postupku Kelner se nije oslonio samo na znanost, nego i na svoj legendarni osjećaj.

Kod izbora sjemena, od 30 mogućih, ostala su samo 3: najbolja u boji, sjaju i rasta lista. Od 100ha poljoprivredne površine u Yamasi, koristi se samo 21ha. Između uroda, tlo miruje tako da se priroda može odmarati. Na taj se način osigurava budući uzgoj, te će se godinama moći uzgajati duhan za omotač vrlo visoke kvalitete koja do sad nije bila moguća. Uz to duhan raste u hladu, zaštićen od agresivnih zraka sunca. Isto tako važan je proces sušenja listova. U „žutoj“ fazi, u kojoj se najbolji listovi za omotač pretvaraju u intenzivno žutu boju, Kelner je izazvao svoje ljude da iz yamasinog lista duhana za omotač izvuku njegov puni potencijal. U tu su svrhu izgrađene nove klimatizirane kuće za sušenje duhanskih listova.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, tim iz Davidoffa uspio je ukrotiti neobuzdanost nikaragvanskog Esteli i Condega duhana i razviti očaravajući Yamasa blend – sa svim svojim intenzitetom, profinjenošću i suptilnošću koji aficionadosi priželjkuju.

Davidoff Yamasa – ukratko

Nova linija cigare iz kuće Davidoffa prezentira se privlačnom bojom, finim sjajem i uljanim omotačem. Cigaru Yamasa karakterizia nikaragvanska začinjenost, a nježne arome oraha spajaju se s aromama kave, cedrovine, crnog papra i zemljanim aromama. Duboko kompleksno tijelo postepeno se razvija.

Wrapper:                  Yamasa

Binder:                      San Vincente iz Yamase

Filler:                         nikaragvanski duhan iz Condega i Esteli, dominikanski duhani Piloto i Mejorado

Dostupni Formati: Petit Churchill, Robusto, Toro, Piramides