Odabir prvog humidora - Urban Cigar Club
15828
post-template-default,single,single-post,postid-15828,single-format-standard,bridge-core-2.2.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Odabir prvog humidora

Odabir prvog humidora

Evo ušli ste u svijet cigara, i taman ste zaboravili kako ne izgledati glupo dok pušite jednu. Jednu stvar koju ćete brzo shvatiti jest to da je cigare potrebno čuvati na pravilan način da bi sačuvali svu njihovu divotu. Postavljanje humidora kod kuće omogućuje vam čuvanje cigara u idealnim uvjetima kao kad ih kupujete u dućanu. Sigurno ste vidjeli humidore koji izgledaju skupo, visokog cjenovnog ranga, koji su dizajnirani više zbog izgleda nego funkcionalnosti. Ako imate višak novaca za potrošiti na takav humidor, izbor ui odluka su na vama…. Ako nemate pročitajte savjete kako odabrati prvi humidor, bez da ruku zavučete duboko u džep. Pogledajmo prvo od kuda dolaze humidori.

Povijest humidora

Koncept humidora možemo pratiti unazad sve do jednog irskog stolara Terence Manning, koji se 1887. godine vratio kući u Irsku da bi usavršio svoje umijeće. Obitelj Manning napravila je i distribuirala prve poznate humidore i oni su i danas u tom poslu. Raniji humidori napravljeni su od jako „finih“ drva i bili su vrlo skupi. Danas postoje manje skupi humidori napravljeni od jeftinijih materijala i koji ispunjavaju svoju funkciju – najčešće vanjski dio od drveta, metala ili akrilnog stakla sa unutarnjim slojem od drveta. Gerry G. Schmidt iz Newport Beacha, California izmislio je prijenosni humidor 1998. Drveni humidori kod pušača cigara imaju i kolekcionarsku vrijednost, a izgledaju predivno i kao stilski dodatak u stanu ili kući…

Treba li vam humidor?

Prvo, koliko cigara imate trenutno? Ako nemate veći broj cigara možda vam humidor još nije niti potreban, pogotovo ako koristite kućanske potrepštine poput zip lock vrećice. Ali ako se vaša kolekcija povećava, onda Vam je potreban pravi humidor.

Koja veličina humidora vam je potrebna?

Sami si postavite pitanje koliko kutija cigara mislite imati u svakom trenutku? Uzmite u obzir da kutija cigara zna imati i do 25 ili više komada cigara i s tim brojem pomnožite da biste izračunali koliko vam mjesta treba. Uvijek kupite malo veći humidor nego što mislite da vam je potreban. To vam daje određenu fleksibilnost bez gubljenja prostora (zbog različitih veličina cigara). Vjerovali ili ne ali moguće je naći humidor već od 300 kn nadalje (Havana Cigar Shop, Zagreb, Frankopanska 22). Iako možete dobiti i bolji i veći za malo više novaca, za početak nije potrebno potrošiti veliko bogatstvo. Ovisno o vašim mogučnostima i potrebama. Ukoliko već imate cigare prije nego što investirate u humidor, velika je vjerojatnost da su suhe. Nemojte ih odmah ubaciti u humidor; morate ih postepeno ovlažiti.

Ako su vam potrebni pomoć ili dodatne informacije u vezi humidora slobodno pošaljite mail na hrvoje@urbancigarclub.com